Mediahandig.nl: een plek waar innovatieve projecten een plek krijgen.

CaptureMediahandig.nl is een site waarop innovatieve projecten een plek kunnen krijgen. Deze projecten zijn veelal ontworpen vanuit de visie dat onderwijs veel meer vanuit het eigen leren van kinderen moet komen. Leerlingen ontdekken zelf de leerstof en komen achter de concepten die het vakgebied bij elkaar houden. Daarnaast worden de projecten veelal ondersteund door media. Hierbij speelt media natuurlijk een motiverend rol omdat het aansluit bij de belevingswereld van kinderen, maar meer willen wij media laten helpen onderwijs effectief te maken. Daarnaast zijn de projecten er veelal op gericht leerkrachten te helpen om zichzelf handiger te maken in het effectief inzetten van ICT, media en technologie. Veel projecten zijn daarom voorzien van een manier professionalisering. Hierbij zijn er opdrachten ingebouwd voor de leerkrachten om media of ICT op eigen niveau te onderzoeken op hun onderwijswaarde en te leren om deze zelf te implementeren hun onderwijs. Dit allemaal op het eigen niveau van de leerkracht met ondersteuning waar het nodig is!2

Mediahandig.nl is een samenwerking tussen twee studenten die graag hun ervaringen en projecten tijdens hun opleidingen willen delen met meer leerkrachten en studenten die voor de klas zijn. Wij merken te vaak dat innovatieve en bijzondere projecten van ons en ook andere innovatieve studenten/leerkrachten in een of ander mapje op de computer belanden, terwijl die projecten juist enorm veel betekend hebben voor de kinderen in de klassen waar ze zijn uitgevoerd. Met deze site proberen wij onze eigen projecten en die van andere te delen op een vrijblijvende manier. Wij geloven er namelijk in dat iedereen kan blijven leren, nog meer kan leren van en met elkaar en dat hiervoor een ruimte gevormd moet worden.

http://www.mediahandig.nl/

One thought to “Mediahandig.nl: een plek waar innovatieve projecten een plek krijgen.”

  1. Ziet er erg verzorgt uit deze site. Is ook een goed initiatief om dit zo de onderwijswereld in te sturen. er zal altijd wel iets blijven dat verbeterd kan worden, maar zo ver ik het kan beoordelen erg goed gebracht. Ik hoop dat jullie er veel positieve reacties op krijgen en dat er ook veel gebruik van gemaakt gaat worden. Ik kom zelf niet uit de onderwijs wereld en zeker niet uit basisonderwijs, maar zie wel voordelen met de manier van aanpak die je voorstaat. Ben meer een man uit de techniek. Maar ook daar wordt door jullie aandacht aan besteed heb ik al gezien. Zal dit zeker blijven volgen. Succes mannen

Reacties zijn gesloten.