Fruitmachine

Fruitmachine

fruitmachineDe ‘Fruitmachine’ is een tool waarmee je op een eenvoudige en leuke (nieuwe) manier de beurten in de klas kunt verdelen. Als leerkracht verdeel je dagelijkse vele beurten in de klas. Met deze tool kun je dit op een andere manier doen die de kinderen erg leuk vinden: op een flitsende en nieuwe manier worden de beurten verdeelt in de groep.

Hoe werkt het?
Allereerst is moeten alle namen van de kinderen ingevoerd worden. In het gele vak, dat je ziet zodra je de tool opent, vul je alle namen in op een nieuwe regel (<enter> na iedere naam). Er zitten onderaan de pagina drie knoppen: ‘Typewriter’, ‘Edit Words’ & ‘Fruit Machine’.

Typewriter: Met deze knop wordt er willekeurig een naam gekozen die tevoorschijn komt door steeds een letter van het woord te laten zien.
Edit Words: Met deze knop kun je de namen (of woorden) aanpassen, toevoegen of verwijderen.
Fruit Machine: Met deze knop komen de namen (of woorden) in de fruitmachine terecht en wordt er steeds een woord willekeurig gekozen. Zodra de fruitmachine wordt geopend verschijnt ook de knop ‘Remove‘. Hiermee kun je een naam die net gekozen is verwijderen uit de lijst, zodat deze niet meer gekozen wordt in de volgende ronde.

Tip:
– Zet alle namen van de kinderen onder elkaar in een bestand (bijvoorbeeld in Word, Excel, etc.) zodat je de namen van alle kinderen gemakkelijk in de fruitmachine kunt zetten door deze te kopiëren en te plakken.

 

Website: http://www.classtools.net/main_area/fruit_machine.swf

One thought to “Fruitmachine”

  1. Is inderdaad een mooi tool om de kinderen allemaal aan de beurt te laten komen. Lijkt me ook een plezierige manier om die verdeling op zo een leuke manier plaats te laten vinden.
    Maar bij specifieke opdrachten waar je een bepaalde opdracht liever door een leerling zou willen laten oplossen die dat op dat moment beter of meer nodig heeft voor zijn/haar ontwikkeling schiet je op deze manier helaas je doel voorbij.
    Maar in het algemeen zal dit een leuke manier van verdelen zijn .

Reacties zijn gesloten.