GeoGuessr

GeoGuessr

geoguessrGeoguessr is een online tool waarmee je op een leuke manier kennis kunt maken met Google Streetview. Bij het openen van de website word je ergens op de aardbol geplaatst en het is aan jou de taak om uit te zoeken waar je jezelf bevindt.

Aan de linkerkant van het scherm krijg je de beelden van Streetview te zien en aan de rechterkant staat een kaartje waarop je een pijl neer moet zetten, op de plek waarvan jij denkt te staan. Om je een beetje te helpen laat GeoGuessr je een bepaalde afstand lopen vanaf het punt waar je neergezet bent. Na een aantal keer het spel gespeeld te hebben ben je jezelf al aan het trainen. Onbewust ga je steeds meer dingen herkennen op de foto’s die leiden tot het vinden van de goede plaats.

Je gaat kijken naar borden, kijkt naar de belijning op de weg en probeert van alles uit om erachter te komen waar je bent. De tool zou je in kunnen zetten als leerkracht bij aardrijkskunde lessen. Google Streetview is een gebruiksvriendelijke tool en gemakkelijk te bedienen vanaf het digibord.