Linoit

Linoit

linoitLinoit is een webbased tool, vergelijkbaar met Padlet.com. Je maakt een online muur waarop anderen berichten kunnen plaatsen. Een account aanmaken is eenmalig nodig voor het aanmaken van de muur. Diegenen die iets op de muur willen plaatsen hebben enkel de link nodig en kunnen zonder account iets plaatsen.

Op de online muur kunnen diverse dingen geplaatst worden: tekst, afbeeldingen, filmpjes en links. Je pakt een briefje en schrijft hier hetgeen op dat jij graag op de muur wilt plakken. Op een centraal punt (bijvoorbeeld het digibord vooraan in de klas) kun je de muur openen zodat alle toevoegingen van de kinderen zichtbaar worden. Het openen van de muur is genoeg, want deze haalt automatisch nieuwe toevoegingen op en houdt de muur up-to-date binnen enkele seconden.

TPACK

Binnen het model van TPACK past Linoit binnen de TK (Technological Knowledge (TK)). Het is aan de leerkracht hoe hij de koppeling maakt naar de andere twee cirkels:
Content Knowledge (CK): Welke inhoud wil je graag op de muur brengen? Gaat het om het noteren van leervragen? Of ga je bijvoorbeeld bij een les aardrijkskunde de muur gebruiken om de kinderen hun antwoorden op te laten noteren om tot een grote muur vol met informatie te komen?
Pedagogical Knowledge (PK): De kinderen kunnen zowel zelfstandig als in twee-/drietallen aan het werk op de muur. Even terug naar de les aardrijkskunde: kinderen gaan zoeken naar informatie over een bepaald onderwerp en noteren dit met het groepje op de muur, zodat er aan het einde van de activiteit gezamenlijk op teruggekeken kan worden.

Website: http://linoit.com/